Осъдиха рецидивист за блудство и изнудване на дете

Рецидивист се отърва само с 4 години и 8 месеца затвор за блудство и изнудване на невръстно 14-годишно момиче в Разград. Съденият 11 пъти досега, Милко Иванов (39г.) трябва да плати и глоба от 5000 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Нападението над детето стана на 25 октомври миналата година. Към 21 часа рецидивистът настигнал момичето в тъмен участък в Разград, близо до дома на детето. Опрял нож в гърлото му и го завлякъл в храстите, където блудствал с него. После поискал пари и претърсил жертвата си, но открил само 40 стотинки. Детето се замолило да го пусне да отиде в дома си, където имало пари. Пращал ги таткото, който бил в чужбина. Престъпникът спешно се нуждаел от средства, с които искал да си купи наркотици и се съгласил да отведе детето до дома му. Наплашил го, че го чака долу и ще стане лошо, ако не се върне.

Вкъщи треперещото момиче разказало на майка си за нападението и изнудването, при което бил прибран и телефонът му, за да не може да търси помощ. Майката викнала полицията, а следващата вечер бил издирен и нападателят. В колата му бил намерен телефонът на детето.

Пред съда в Разград той признал вината си и поискал съкратено съдебно следствие, за да получи с 1/3 наказание по-малко, отколкото е предвидено по закон.

По данни на прокуратурата това ще е 9 ефективна присъда за мъжа, която ще трябва да изтърпи при строг режим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони