Осъдиха рецидивист за бягство от затвора

Опасен рецидивист ще лежи дълго време зад решетките, след като бе осъден за 11-ти път. Варненският районен съд наказа ефективно с 2 г. 41-годишния Димитър Братанов за бягство от затвора. Силистренецът, известен с прякора Кокала, наскоро получи 18 г. лишаване от свобода от окръжните магистрати в родния му град заради отвличане на таксиметров шофьор и опит за убийство на полицаи.

Престъпленията извършил, след като на 31 май миналата година забегнал от Варненския затвор. Излежавал 4-годишна присъда, но го преместили за кратко в общежитието, защото му предстоял медицински преглед. Кокала се възползвал, че дежурният надзирател трябвало да конвоира негов събрат по съдба. Успял да прескочи телената ограда и да избяга.

Отишъл си у дома в Силистра, където на 29 юни сътворил истински екшън. Предрешен като жена и въоръжен с пистолет тръгнал да мъсти на стари врагове, но го засякъл полицейски патрул. За да не го хванат, Кокала отвлякъл такси, но след гонка, при която стрелял по униформените, те го заловили.

Присъдата за бягството от затвора е окончателна. Към нея ще се добавят и месеците от неизлежаното преди това наказание. Най-тежкото - от 18 г., Кокала обжалва на втора инстанция. Ако удари на камък, съдът може да увеличи до 1/2 срока на престоя му в затвора заради множеството му провинения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право