Осъдиха рецидивист, произвеждал и продавал дрога, докато е в домашен арест

31-годишен рецидивист с множество досегашни присъди за наркотици бе осъден от Варненския окръжен съд на 3 г. и 8 месеца затвор заради производство и продажба на синтетична дрога.

Христо Смилов въртял нелегалния бизнес, докато бил в домашен арест, наложен му по друго наказателно производство. За негов лош късмет на 19 април 2016 г. полицаи спипали един от клиентите му от кримиконтингента, в чийто мобилен телефон открили доза "пико".

Заловеният бързо признал, че е купил дрогата от Христо. Проверка в жилището на домашния арестант установила, че той е оборудвал лаборатория за синтетична дрога в общите помещения на блока.

Докато полицаите правили обиска, в апартамента на Христо пристигнали трима клиенти, а самият той се опитал да изхвърли пакет със забранени субстанции през балкона. Пред съда дилърът си призна вината и сключи споразумение с обвинението за бърз процес.

Към присъдата му ще бъде добавен и остатъка от предишно ефективно наказание, по което е бил условно предсрочно освободен от затвора, уточниха от пресцентъра на Апелативната прокуратура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България