Осъдиха рокер, блъснал с нерегистриран мотор катадажия, на 90 подписа

Районният съд в Монтана наказа с 10 месеца пробация млад мъж, помел с мотоциклета си и контузил служител на „Пътна полиция”, който се опитал да го спре за проверка. Рокерът бил без регистрация на машината и избягал, но по-късно бил заловен. Сблъсъкът се е разиграл на булевард „Трети март” в Монтана на 18 септември 2017 г. Д. Т. – началник на група „Моторни превозни средства, водачи и административно-наказателна дейност” към Областната дирекция на МВР, пътувал със служебния си автомобил из областния град, когато забелязал мъж с мотоциклет „Кавазаки нинджа” без регистрация.

Катаджията подал сигнал на моториста да спре, но той ускорил и изчезнал. Малко по-късно пътният полицай забелязал спряното на улицата „Кавазаки” и поискал от моториста документи за проверка. Рокерът обаче се метнал на возилото и дал газ. Моторът повалил пазителя на реда , машината паднала и мотористът побягнал пеша. Удареният полицай се отървал с охлузвания и кръвонасядания на десните ръка, рамо и крак. След издирване беглецът – 24 годишният Анжело И., бил заловен и срещу него започнало дело.

Пред съда рокерът се призна за виновен и се споразумя с прокуратурата да получи три наказания - пробация с 8 месеца задължителна адресна регистрация за нерегистрираната си машина и два пъти по 10 месеца пробация за осуетената проверка от МВР и нанесената лека телесна повреда на полицай. Трите наказания бяха обединени в най-тежкото - 10 месеца пробация, през които нарушителят ще трябва 2 пъти седмично да се среща с пробационен служител и да положи около 90 подписа пред него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право