Осъдиха студентка, крала дрехи в мол

Съд

10 месеца пробация наложи Варненският районен съд на 20-годишна студентка, която задигнала дрехи и аксесоари от четири магазина в един от моловете в града.

На 28 август миналата година девойката и нейна непълнолетна братовчедка скроили план да се снабдят с модни облекла без пари. Влезли в търговския център и започнали да обикалят магазините. Докато пробвали дрехи в съблекалните, късали или срязвали поставените върху тях чипове за аларма, а после ги прибирали в големите си дамски чанти. Така успели да откраднат стоки от три обекта. В четвъртия обаче на изхода писнала звукова сигнализация и управителят поискал от момичетата да покажат съдържанието на чантите си.

Вътре имало 5 неплатени на касата артикула и още дрехи от другите магазини. Пред извиканите полицаи двете крадли си признали вината и върнали стоките на стойност 500 лв. По-малката, която не е навършила 18 г., е била освободена от наказателна отговорност и спрямо нея са предприети възпитателни мерки, а осъдената студентка до момента е била с чисто досие, уточниха от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право