Осъдиха телефонни измамници, завлекли трима старци в Търновско с 6400 лв.

Снимка: Архив

Шестима телефонни измамници, действали в сговор и отмъкнали от три жертви във Великотърновска област общо 6400 лв., получиха присъди от Районния съд в старата столица. Четирима от тях ще лежат в затвора за период от една до три години при първоначален строг режим. Двама са с условни присъди.

Бандата измамници действали по схемата „пари за операция на близък”. На 21 март 2015 г.дръзките мошеници змъкнали 1500 лв. от баба от великотърновското село Пчелище, като я излъгали, че парите са нужни за операция на счупения крак на дъщеря и. Два дни по-късно със същия мотив успели да „спечелят” 4200 лв. от жителка на павликенското село Паскалевец.

На 27 март миналата година пък измамили старица от село Полски Сеновец, община Полски Тръмбеш, да даде 700 лв. за счупения крак на дъщеря си.

При ареста на телефонните измамници в тях били открити общо 23 СИМ – карти на трите мобилни оператора, както и 9 телефонни апарата. Вещите са конфискувани от Районния съд във Велико Търново в полза на държавата.

Наказанията постанови от първата инстанция, шестимата измамници могат да обжалват в 15-дневен срок пред Окръжния съд в болярския град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право