Осъдиха трима апаши, опитали да извършат удари за над 3000 лева

Снимка: Архив

Осъдиха трима извършители на кражба. Д.М. и непълнолетните Д.Д. и Д.П. се признаха за виновни за това, че в периода от 7 до 9 март 2018 г. във Велико Търново нахлули в частни имоти и отнели  чужди движими вещи на обща стойност 3017,20 лева.

На ул. „Ц. Церковски”, чрез счупване на решетка на вендинг–автомат, направили опит да отнемат сума от 100 лв., като обаче не успели да достигнат до парите. Същата вечер строшили решетка на друг вендинг – автомат и опитали да задигнат 20 лева, но отново неуспешно.

На 8 март миналата година на ул. „Тракия” разбили лек автомобил и отмъкнали флаш–памет, усилвател, бас-каса и кабел за същата, на стойност 135,20 лв. На следващия ден чрез взломяване на метална врата на заведение и чрез използване на метална тръба и чук, злосторниците направили опит да отнесат 541 кутии цигари на стойност 2612 лв. и 150 лв., като опитът останал недовършен, защото се включила аларма.

За извършеното престъпление обвиняемият Д. М. е осъден на три месеца лишаване от свобода. На непълнолетните Д.Д. и Д.П. са наложени наказания пробация за срок от шест месеца.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право