Осъдиха трима, шофирали след употреба на алкохол

Трима водачи са осъдени по бързата процедура от Районния съд във Велико Търново, защото били спипани да шофират след употреба на алкохол.

След внесен обвинителен акт по бързо производство и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура – Велико Търново 46-годишен мъж е наказан с 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок. Той е лишен от право да управлява МПС за срок от 8 месеца. Николай Н. се призна за виновен за това, че на 16 февруари на главен път Велико Търново - Русе, в района на село Самоводене, управлявал лек автомобил „Форд Фиеста“ с концентрация на алкохол в кръвта 3,27 на хиляда.

Също по бързо производство, след внесен обвинителен акт 42-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол е осъден на 11 месеца условно с тригодишен изпитателен срок, 180 лева глоба и е лишен от право да управлява кола за срок от 11 месеца. Орхан А. се призна за виновен за това, че на 18 февруари в Полски Тръмбеш бил зад волана на лек автомобил «БМВ», с концентрация на алкохол в кръвта си 2.47 на хиляда, установено чрез химическо изследване на кръвна проба.

По бързо производство на Районна прокуратура – Велико Търново 57-годишен мъж е санкциониран за шофиране на нерегистриран автомобил и след употреба на алкохол. Пламен Ц. се призна за виновен за това, че на 18 февруари във великотърновското село Беляковец, управлявал моторно превозно средство „УАЗ 469Б”, което не е регистрирано по надлежния ред. Освен това при проверката се оказало, че е с концентрация на алкохол в кръвта 1,69 на хиляда.

Наложено му е наказание 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок и глоба от 200 лева. Водачът е лишен от право да управлява МПС за срок от шест месеца.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право