Осъдиха условно мъж, пребил до смърт свой съселянин

Снимка: Архив

40-годишен жител на с. Слънчево се размина с леко наказание за убийство, извършено по непредпазливост. Варненският окръжен съд /ВОС/ наказа Ивайло П. с условна присъда от 2 г. с 4-годишен изпитателен срок.

Той бе обвинен от окръжната прокуратура като съавтор на зверски побой над свой съселянин, довел до смъртта на жертвата. Кървавата драма се разиграла на 23 декември 2014 г.

Ивайло и приятелят му Стефан се черпили в селския магазин, а после продължили веселбата в къщата на техен познат. Тръгнали да се прибират с кола, но пътя им препречил човек, който влачел кашон. Той не реагирал на звуковия сигнал от клаксона и подпийналите приятели се ядосали. Те решили, че мъжът е крадец. Слезли от возилото и първо му поискали документите. После Ивайло налетял с юмруци срещу несретника, докато не го повалил на земята. Удрял го и Стефан, който не бе на подсъдимата скамейка, защото починал преди разследването да приключи.

След побоя двамата оставили жертвата да стене на пътя. Минувачи видели мъжа в локва кръв, съобщили на кмета и той викнал полиция и линейка. Въпреки усилията на лекарите пребитият М.С. издъхнал в болница от тежка черепно-мозъчна травма. Наследниците му ще получат по 12 000 лв. кръвнина от убиеца, постанови ВОС, чието решение може да се обжалва пред апелативния съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право