Осъдиха условно тъст, опитал да убие зет си

Снимка: Архив

Пострадалият апелира съда да оправдае подсъдимия

50-годишен варненец получи условна присъда от 1 г. и 4 месеца с 4-годишен изпитателен срок заради опит да убие мъжа на дъщеря си.

Драмата се разиграла на 25 юли 2017 г. в местността "Крушова градина" край с. Константиново, където Георги Г. живеел със съпругата си и майка си. Малко преди това при тях се преместила и дъщеря му, заедно с едногодишното си дете. Младата жена избягала от мъжа си, тъй като й посягал. Той обаче пристигнал в къщата на тъст си и поискал да вземе детето. След като получил отказ, започнал да души жена си. Счупил и ръката на баба й, която опитала да се притече на помощ. След това си тръгнал, но вечерта се върнал отново. Пламнал скандал между зет и тъст, при който младият мъж засипал по-възрастния с обиди и закани. Вбесен от тях и от насилието, упражнено срещу близките му, Георги извадил нож и намушкал опонента си. Само бързата намеса на лекарите спасила живота му.

Две години и половина след инцидента обаче пострадалият лично се яви в съда и помоли бащата на дъщеря му да бъде освободен от наказателна отговорност, тъй като противоречията помежду им вече били изгладени. Делото бе решено в едно заседание, след като Георги си призна вината, а първоначалното му наказание от 2 г. бе редуцирано с 1/3. Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право