Осъдиха ученичка на 100 часа безвъзмезден труд за кражба на портфейл

Ученичка в 9 клас, извършила кражба на портмоне на пътничка в автобус е осъдена на пробация, след обвинение на Районна прокуратура – Тетевен. На ученичката е наложено наказание с пробационни мерки- регистрация по настоящ адрес и задължителни срещи с пробационен служител за срок от шест месеца, както и 100 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за 1 година.

Присъдата подлежи на обжалване.

На 5 октомври миналата година 16-годишната И. И. пътувала с автобус от София за село Гложене, като седнала на предна дясна седалка до прозореца. От другата страна на салона на предната лява седалка пътували кондукторката и пострадалата. Тъй като мястото до обвиняемата било свободно, жената поставила своя багаж и дамската си чанта.

Докато пътували, обвиняемата незабелязано взела от чантата на пострадалата портмонето й и го скрила под дрехите си, след което слязла от автобуса. Пострадалата установила кражбата по-късно. При предприетите действия, полицейски служители установили обвиняемата, тя признала за извършеното, върнала част от откраднатите 548 лв., които не била изхарчила и завела полицаите при кофата за смет, където била изхвърлила документите и портмонето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право