Осъдиха ученичка, строшила смартфона на съперница

Снимка: Архив

17-годишна ученичка бе наказана от Варненския районен съд с условна присъда от 4 месеца с 3-годишен изпитателен срок за унищожаване на чужд смартфон "Apple iPhone 8 Plus" на стойност 1359 лв.

Хулиганската проява девойката извършила на 23 август миналата година. Скъпият телефон бил на друго момиче, което започнало да се среща с бившия приятел на подсъдимата. Ядосана, тийнейджърката отишла до дома на съперницата си и започнала да блъска по входната врата. След като не й отворили, зачакала пред блока. Малко по-късно набелязаната жертва излязла заедно с приятелка и 17-годишната ревнивка я атакувала. Хванала я за косата и я съборила на земята. При схватката смартфонът паднал на земята.

Нападателката го взела и демонстративно го строшила с удар в земята. До момента момичето е нямало криминални прояви и не е осъждано.

В продължение на 8 месеца то ще трябва да участва и в програма за обществено въздействие, постановиха магистратите. Те осъдиха непълнолетната да плати на пострадалата стойността на смартфона заедно с лихвите от датата на деянието, както и разноските и таксите по делото. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Варненския окръжен съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България