Осъдиха фирма да плати 100 000 лева за загинал работник

kr

100 000 лева обезщетение трябва да плати строителна фирма на майката на работник, загинал в трудова злополука, реши Районният съд в Монтана.

29 годишният Ангел Нисторов загуби живота си на 22 февруари 2014 г. при строежа на новия водопровод и канализация на областния град. Младият мъж монтирал тръба в изкоп, когато земната маса се срутила и го премазала. Проверките на трагичния случай установили, че изкопът не е бил укрепен, а работодателите не са осъществили контрол за провеждане на инструктажи за безопасност.

В деня на злополуката липсвал подпис на загиналият работник за направен му инструктаж. Съдът постанови фирмата, наела Нисторов – „Валерон груп инженеринг”, да плати 100 000 лева обезщетение на майката Сталинка Каменова за нейната загуба и страдания.

Решението не подлежи на обжалване. Дружеството, което участва в изграждането на водния цикъл на Монтана, обаче не се яви на пред съда и ще бъде издирвано, за да плати кръвнината. Семейството на Сталинка Каменова е многобройно, живее в крайна оскъдица и предимно от социални помощи. Изграждането на водния цикъл на Монтана започна през 2013 г. и продължи над 2 години, а в него бяха инвестирани 53 млн. лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България