Осъдиха хулиган с бултериер, ударил 14-годишно момиче

Снимка: Архив

37-годишен собственик на бултериер бе наказан от Районния съд във Варна с 6-месечна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда 14-годишно момиче. На 6 юли миналата година девойчето разхождало пинчера си на площадка за разходка на четириноги в кв. "Младост".

Там пристигнал със своя домашен любимец и подсъдимият. Девойчето се уплашило, че бултериерът може да налети на малкото й кученце и го вдигнало на ръце. Това отприщило гнева на мъжа, който засипал детето с ругатни и с крясъци го прогонил от площадката. Същата вечер сцената се повторила пред очите на очевидци, а два дни по-късно при поредна засечка на площадката след серия от псувни и обиди хулиганът внезапно ударил с глава момичето в челото.

То му отвърнало с шамар и го заснело с джиесема си, за да подаде оплакване. Свидетели се намесили, за да предотвратят по-сериозен инцидент, подаден бил сигнал и в полицията. Нападателят, който е с чисто съдебно минало, се призна за виновен и постигна споразумение с прокуратурата, одобрено от магистратите. Актът им е окончателен и влиза в сила веднага.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право