Осъдиха Червеите на 7 г. и 4 г. затвор заради стрелбата срещу опоненти

Снимка: Архив

Илия Станчев ще плаща и 10 000 лв. обезщетение на Карамфил Бижев

Окръжният съд във Велико Търново постанови 7 години затвор при първоначален строг режим за Илия Станчев от Павликени, а брат му Станчо е осъден на 4 години лишаване от свобода, също с първоначален строг режим. Близнаците с прякора Червеите получиха наказания след повдигнати обвинения обвинение за грабеж, придружен с опит за убийство на Карамфил Бижев, Айдън Юсеинов и Альоша Атев.

Илия Станчев, който е осъден и за незаконно притеоание на огнестрелно оръжие, трябва да заплати на Карамфил Бижев сумата от 10 000 лева като обезщетение за неимуществени вреди и сумата от 250 лева имуществени вреди, които гражданският ищец е претърпял в резултат на престъплението, ведно със законната лихва. Съдът отхвърли предявения от Бижев иск за разликата на уважения размер до предявения от 200 000 лева, а също така и отхвърли изцяло предявения от Альоша Атев граждански иск за сумата от 20 000 лева като неоснователни и недоказани.

Близнакът Станчо Станчев о съден за това, че извършил опит за кражба на 250 лева от владението на Карамфил Бижев и ще лежи 4 години в затвора.

Престрелката между петимата стана в офис в центъра на Велико Търново. Тогава беше прострелян Айдън Юсеинов, който обаче в хода на делото срещу Червеите не пожела да се възползва от правото си да бъде конституиран в качеството на частен обвинител и граждански ищец и остана само свидетел.

Присъдата на Окръжен съд – Велико Търново подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право