Осъдиха четиримата турци, нападнали полицаи на Капитан Андреево

Единият влиза в затвора, другите - условно

Хасковският съд издаде осъдителни присъди на , които нападнаха и причиниха телесни повреди на трима полицейски служители на ГКПП "Капитан Андреево". Това съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Абидин Й., на 47 г., турски гражданин, е осъден за това, че на 23.08.2017 г., причинил на старши полицай на ГКПП-Капитан Андреево, при изпълнение на службата му, средна телесна повреда – счупване на десния крак, с което му причинил трайно затруднение на движението – престъпление по чл. 131 ал. 2 т.2 от Наказателния кодекс и за това, че на същата дата извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл. 325 ал. 2 във връзка ал. 1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Окръжен съд-Хасково, му е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим на изтърпяване.

26-годишната Тугба Т., туркиня, германска гражданка, и 45-годишната Перихан Й., турска гражданка, са осъдени за това, че на 23.08.2017 г., при условията на независимо съизвършителство, причинили на старши полицай на ГКПП-Капитан Андреево, при изпълнение на службата му, леки телесни повреди, изразяващи се в охлузвания и кръвонасядания по тялото, с което му причинили страдание – престъпление по чл.131 ал.2 от Наказателния кодекс и за това, че на същата дата извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл. 325 ал. 2 във връзка ал. 1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Окръжен съд-Хасково, им е наложено наказание от по една година и шест месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок, за всяка една от тях.

27-годишната Шермин Й.,туркиня, германска гражданка, е осъдена за това, че на 23.08.2017 г., е причинила на старши полицай на ГКПП-Капитан Андреево, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се разкъсно-контузна рана по лицето, с което му причинила разстройство на здравето – престъпление по чл. 131 ал.2 т.3 от Наказателния кодекс и за това, че на същата дата извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост – престъпление по чл. 325 ал. 2 във връзка ал. 1 от Наказателния кодекс. По споразумение, одобрено от Окръжен съд-Хасково, й е наложено наказание от две години “лишаване от свобода” условно с четири години изпитателен срок.

Споразуменията по наказателното производство са влезли в сила и не подлежат на протест и обжалване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право