Осъдиха четирима за кражби от автомобили в Русе

Снимка: Архив

За по-малко от 2 месеца извършили 13 обира

Четирима извършители, двама от които непълнолетни, са осъдени за извършени тринадесет кражби от автомобили след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Русе, съобщиха от държавното обвинение.

Велико С. /на 27 години/ в условията на опасен рецидив, Станчо С., /на 19 години/ и непълнолетните Бранислав И. и Александър Ч. - и четиримата от гр.Русе, се признаха за виновни за това, че през периода 25.10.2016 г. – 17.12.2016 г. в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление - на тринадесет пъти, след предварителен сговор, чрез разрушаване на прегради, направени за защита на имот, чрез използване на моторно превозно средство и техническо средство, отнели чужди движими вещи от различни автомобили.

Сред откраднатото са акумулаторни батерии, задни кори с монтирани високоговорители; задна щора; задни обзорни стъкла; автомобилни гуми с джантите и резервни гуми; куфари, комплект шесторграми; гаечни ключове; клещи за акумулатор, крушки, релета, предпазители; дистанционно управление за CD плеър; пожарогасители; компресори за помпане на гуми; джанти;. декоративна кора на багажно отделение, с монтирани тонколони; пожарогасители; авто СД плеъри, авто-аптечки; флаш памет; автостъкла за лек автомобил; огледало за странично виждане; отверки; крик; перфоратор; компресор за помпене на гуми; ключове за джанти; тресчотки, светлоотразителен триъгълник; навигация за лек автомобил , различни инструменти и вещи. Всичко на обща на стойност 5040.50 лева.

Велико С. е осъден на две години и шест месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието на Станчо С. е десет месеца лишаване от свобода при строг режим. Непълнолетните Б. И и А. Ч. са осъдени на по една година лишаване от свобода, което се отлага за изпитателен срок от две години.

Споразумението има последици на влезли в сила присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право