Осъдиха шофьор, опитал да подкупи русенски полицаи

По бързо производство на Окръжна прокуратура – Русе, 33-годишен шофьор е осъден за даване на подкуп на двама полицейски служители. Наложено му е наказание една година и три месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено за срок от три години и глоба 1000 лева, съобщават от "Прокуратурата".

Делян Е. е признат за виновен по обвинение на прокуратурата за това, че на 23.12.2016 г., в гр. Русе дал дар – подкуп - банкнота от 100 лева на двама служители в Сектор „ПП“ при ОД на МВР - Русе, за да не извършат действия по служба – като полицейски служители, осъществяващи контрол по охрана на обществения ред и безопасност на движението по пътищата - да не му съставят акт за установяване на административно нарушение за допуснато от него, като водач на МПС нарушение – управляване на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта - престъпление по чл. 304а от НК

Делян Е. решил да се почерпи с приятели в питейно заведение. След като употребил неустановено количество алкохол, около 4:00 часа на 23.12.2016 г. си тръгнал с автомобила, но малко след това бил спрян за проверка от полицейски автопатрул. Въпреки, че видял, че полицаите го спирт, решил да осуети проверката и продължил по улицата, но бил застигнат от полицейския автомобил и отново спрян. При проверката двамата полицейски служители установили, че обвиняемият мирише на алкохол и видимо има забавени реакции. Докато униформените оформяли документите за извършваната проверка няколко пъти му обяснили, че няма как да не му издадат акт. Тогава Делян Е. извадил от джоба си банкнота от 100 лева и я хвърлил през прозореца в полицейския автомобил.

Присъдата подлежи на обжалване пред апелативната инстанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право