Осъдиха шофьор, убил приятел в катастрофа

Условна присъда 2,4 г. затвор получи шофьорът Нихат Ибрям (27г.), убил при катастрофа най-добрият си приятел от детските години. Окръжният съд в Шумен му налага 4,5 г. изпитателен срок, отнема му и шофьорската книжката за две години. Присъдата може да бъде обжалвана. Шофьорът е карал с превишена скорост - 135 км/ч и е причинил смъртта на приятеля си по непредпазливост.

Както "Труд" писа, кървавият инцидент стана на 14 юни м.г. по пътя Шумен-Силистра, край шуменското село Венец. Нихат шофирал автомобил „Фолксваген Голф“ и на десен завой навлязъл в насрещната лента, където се ударил челно в микробус. От удара колата се разцепила на две по диагонал и на място с травма на сърцето загинал возещия се на предната седалка до водача Шенол Бейхан (30г.). От удара предната лява част останала на платното с шофьора, а задната изхвърчала извън в канавка.

Подсъдимият трябва да заплати 2700 лв. деловодни разноски на близките на загиналия и детето му, което е на 1 г. Дължи и 933 лв. разноски по досъдебното производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони