Осъдиха 120 шофьори за транспортни престъпления в Търновско

Снимка: Архив

По обвинение на Районната прокуратура във Велико Търново 120 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления. При 92 от случаите държавното обвинение е работило по незабавни и бързи производства, при което разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден  в изключително кратки срокове.

За извършени транспортни престъпления прокуратурата е внесла в съда 60 споразумения, 42 обвинителни акта и 18  предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. Наказани са 74 лица за шофиране след употреба на  алкохол или наркотично вещества  и  39  за управление на автомобил като неправоспособни водачи.

По внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура –Велико Търново, 55-годишен шофьор е осъден за това, че на 8 септември тази година във Велико Търново управлявал такси с концентрация на алкохол в кръвта 2,89 на хиляда, което е установено с дрегер. Съдът му е отредил 3 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, лишаване от право да управлява МПС за срок от шест месеца и  глоба 150 лева.

Същото наказание ще изтърпи и 52-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол, след внесен обвинителен акт и постигнато споразумение в съдебно заседание с Районната прокуратура в старата столица. Иван И. се признал за виновен за това, че на 27 август по път Велико Търново – Горна Оряховица бил зад волана на  лек автомобил “Ауди 80”, с 1,70 промила алкохол в кръвта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право