4 години затвор за мъж, опитал да изнасили съпругата на селски ходжа

Съд

Присъда от 4 година затвор при първоначален строг режим получи 57-годишен мъж за опит за изнасилване на съселянка, съпруга на местното религиозно лице.

Присъдата е на Районния съд в Исперих срещу криминално проявения и осъждан С.А., който посегнал на 61-годишна жена в село Владимировци. Нападението е станало в нощта на 3 юли тази година. Тогава мъжът нахлул в къщата на жената, издебвайки излизането на мъжа й, който имал ангажименти по предстоящия тогава Байрам. Насилникът се нахвърлил върху жената в леглото й, като размахвал нож. Стопанката се развикала и го заудряла, въпреки че мъжът я блъскал и натискал да мълчи. Боричкането и виковете разбудили внучето на жената, което било в съседна стая. Насилникът се видял принуден да бяга от къщата, а рано сутринта нападнатата потърсила и полицията. С.А. беше задържан веднага. От селото му коментираха, че имал и предишни нападения над жени. Бил съден, включително и за изнасилване.

Районният съд в Исперих намали с 1/3 предвиденото наказание от 6 години заради признанията и така 57-годишният мераклия ще лежи в затвора 4 години.

Той беше осъден да плати и 7000 лева неимуществени вреди на 61-годишната жена, която поискала 15 000 лева обезщетение.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право