Осъдиха 80-годишна варненка за телефонни измами

Снимка: Архив

Баба Веселинка паднала в капана след опит да прибере пари от прокурор

80-годишната пенсионерка, участвала в схема за телефонни измами, бе осъдена от Варненския районен съд на 1 година лишаване от свобода, отложени с 3-годишен изпитателен срок.

Баба Веселинка, която има висше образование, попадна в капан, след като съучастниците й опитаха да подлъжат прокурор от Варненската районна прокуратура. Жената е била "муле" на мошениците.

С нейна помощ на 19 февруари миналата година възрастна жена от село край Варна се разделила с 20 000 лв., за да съдейства на мними полицаи. Веселинка взела такси до дома на потърпевшата и лично прибрала парите.

На следващия ден през румънски оператор босовете й позвънили на служебния телефон на прокурора и без да са наясно с кого разговарят, представили същия сценарий. След 5 часа преговори обвинителят склонил да остави торба със 7000 лв. до Централна поща. Вместо банкноти, вътре имало хартийки, а баба Веселинка била заловена на местопрестъплението. Съучастниците й все още са неизвестни. Тъй като е с чисто съдебно минало, пенсионерката се размина с условно наказание. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони