Осъждан 43 пъти станал трафикант

Съдът в Петрич

Трябвало да получи 150-200 евро, но го арестували

Заедно с него са арестувани още трима

Рецидивист с 43 присъди отново ще застане пред съда за нелегално превеждане на мигранти през границата ни с Гърция. Районната прокуратура в Петрич е внесла в съда обвинителния акт срещу 38-годишния мъж и трима негови авери.

Според прокуратурата през лятото на миналата година четиримата се събрали в дома на един от задържаните в петричкото село Беласица.

Стопанинът предложил на В. И. да превози трима чужденци от Солун до София. За „услугата“ обещал да плати 150-200 евро и да му опрости дълг от 500 лева. Пътуването трябвало да стане с автомобил „Ауди 80“. На следващия ден В. И. и Л. К. взели от гръцкия град трима иракчани и потеглили към България. Преди ГКПП-Промахон се отбили и продължили към планината по черен път. После тръгнали пеш през планината. През това време трети човек от бандата бил арестуван и той признал за схемата. Така полицаи заловили четиримата трафиканти и нелегалните мигранти.

Обвиняемият В.И. бил осъждан общо четиридесет и три пъти, като много пъти е лежал в затвора, казаха от прокуратурата. Негов авер пък имал общо седем присъда за различни престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право