Отбелязаха световната седмица за кърменето с пикник за кърмачета в Търново

Десетки майки, заедно с техните деца и близки се включиха в пикник за кърмачета, който бе организиран във Велико Търново. Сред природата в парк „Дружба” те споделиха преживявания и моменти от майчинството. Инициативата се провежда за поредна година по случай Световната седмица на кърменето, която е отбелязвана от 1 до 7 август. Организатори са Община Велико Търново, Център за родители „Happy Mums, Районната здравна инспекция и Младежкият дом в старопрестолния град.

Празникът в парка включваше много игри и изненади, подготвени от организаторите за участниците.  Всеки можеше да изрази таланта си и да сътвори емоционални и въздействащи писмени послания в подкрепа на кърменето. Раздадени бяха десетки награди– ваучери за пазаруване в голяма търговска верига.

Инициативата бе открита от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ д-р Диляна Вачкова и от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. Те споделиха, че пикникът за кърмачета се е превърнал в традиционен празник и е един от многото примери за устойчивата социална политика, провеждана във Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България