Отбелязаха 93 г. от смъртта на водача на ВМРО Тодор Александров

Със заупокойна молитва и почетни залпове в Пирин планина бе отбелязана 93-ата годишнина от убийството на легендарния войвода Тодор Александров – водач на ВМРО, наричан Последният цар на планините, съобщават от партията.

Гробът на Тодор Александров се намира до параклиса „Свети Илия“ над с. Сугарево, Мелнишко. По традиция там се събират патриотите от ВМРО, за да отбележат паметната дата.

В словата си пред присъстващите родолюбци лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов и евродепутатът Ангел Джамбазки напомниха за делото на великия войвода.

Към мероприятието се присъединиха членове на младежки организации на ВМРО, като гробът на войводата бе крайна точка на техния едноседмичен преход в Пирин, посветен на Тодор Александров.

Красимир Каракачанов връчи грамоти на новоприети членове в редиците на ВМРО, които тържествено положиха клетва над Евангелието, камата и револвера – така, както са правили едно време борците за свобода и обединение на Отечеството.

На отбелязването на годишнината присъстваха всички народни представители от ВМРО, кметове на населени места от района, заместник-министрите на образованието Петър Николов, на околната среда и водите Николай Кънчев, на вътрешните работи Стефан Балабанов, председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев, представители на унгарските патриоти от „Йоббик”, на ВМРО – Народна партия от Македония, на български  организации от Македония и Западните покрайнини, много членове и симпатизанти на ВМРО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България