Отбелязахме 140 години от Учредителното събрание в ЕП

Караянчева подари Търновската конституция на Сасоли

С официална церемония в Европейския парламент България отбеляза 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателят на ЕП Давид-Мария Сасоли откриха изложбата „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция“.

Караянчева подари луксозни копия на Търновската конституция и на Сребърната конституция на председателя на Европейския парламент. Книгите са дарение от Народното събрание на България за библиотеката на ЕП.

Солисти на Пловдивската опера поздравиха със свои изпълнения гостите на откриването. Припомняме, че през 2019 година Пловдив е европейска столица на културата. Преди официалната церемония председателят на НС Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация разговаряха с председателя на ЕП Давид-Мария Сасоли. В делегацията са заместник-председателят на Народното събрание д-р Нигяр Джафер и народните представители Галя Желязкова, Емил Димитров и Полина Христова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България