Отбелязваме Световния ден на мързела

На 10 август се отбелязва Световният ден на мързела. Говори се, че той се отбелязва вече повече от 100 години, но никой не знае точно от кога. Сигурно първите ентусиасти ги е мързяло да запишат първата година.

Девизът на празнуващите днес е: "Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Нека този ден не правим нищо."

Църквата смята мързелът за смъртен грях. През миналите векове той се е смятал за привилегия на богатите. „Нека този ден не правим нищо. Нека се отдадем на безбрежна леност и нека умът и тялото ни бъдат мързеливи през целия ден. Това ще даде нов тласък на духа. Запомнете, че винаги може да бъде открит нов, още по-добър начин на нищоправене.” Това е записано под датата 10 август от положилите усилия да увековечат своя мързел.

Абсолютното бездействие на 10 август позволява употребата на сладолед, шоколад, разхладителни напитки и всякаква храна, която някой би ви доставил, докато сте се изпружили на дивана пред телевизора или се печете, дремейки на плажа.

10 август е определен също и за ден на равносметка колко сме мързелували през изминалата година. За много съвременни хора мързелът е движеща сила на прогреса. Кой е измислил дистанционното, ескалатора, пералнята, миялната или асансьора?

/БГНЕС/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл