Отбор на пет месеца спря Бербатов

Димитър Бербатов остава без гол в индийския футбол и след втория си официален мач в местната Суперлига. Нападателят игра пълни 90 минути за „Керала Бластърс“, а неговият тим стигна само до 0:0 при домакинството си на „Джамшедпур“. Това бе и второ поредно нулево реми за „жълтите“, след като същият резултат съпътства отбора на българина и на старта на сезона срещу „Атлетико де Колкота“. И докато преди седмица Бербатов и компания играха срещу действащия шампион, сега срещу тях бе тим на едва 5 месеца. А причината новакът да играе директно в елита е фактът, че в индийското първенство няма изпадащи отбори. Шампионатът наподобява на този в САЩ, където, за да си част от лигата, трябва да отговаряш на конкретни правила.

Във втория си мач на индийска земя, Бербатов отново игра пред пълни трибуни. Близо 60 000 души изгледаха срещата на стадион „Джавахарлал Неру“, но техният любимец бе опазен, не и без помощта на мръсни номера. Гостите не спряха да играят грубо срещу бившия нападател на „Манчестър Юнайтед“ през целия двубой.

В 72-ата минута нервите на българина не издържаха, когато противников играч препречи пътя му, а той го изблъска в гръб. Въпреки това, нападателят не бе санкциониран.

Така „Керала“ остава без успех, а следващият двубой е на 3 декември срещу „Мумбай Сити“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят