Отварят Коледен базар на 1 декември в Търново

Ежегодният Коледен базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември в парк „Марно поле“. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а на централната алея са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион с виенско колело и въртележка.

Базарът е в популярния и традиционен за Австрия формат „Christmas Village” (Коледно селище) за създаване на празнична атмосфера и настроение и се организира от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“. В къщичките през целия декември ще се предлагат ръчно изработени подаръци, украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения и греяна червено вино.

Под внушителна естествена елха е Коледната поща, където, джуджетата ще приемат детските писма за Дядо Коледа до 24 декември. За да се получи отговор от Лапландия, писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.

В една от къщичките на базара ще има благотворителна коледна изложба-базар „Ние можем“ на потребителите на социални услуги от община Велико Търново. В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, благотворителни инициативи и кампании, с подкрепата на Община Велико Търново, ще има фондация „Искам бебе“. В подкрепа на бездомните животни дарения на базара за втора поредна година ще набира Сдружение „Приятели на животните ВТ“.

По традиция на Коледния базар и тази година ще гостува посолството на Великобритания. Празникът, който ще събере британската общност от региона, е насрочен за 12 декември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони