Отварят на 16 април офертите за двата нови кораба на ВМС

На 16 април във Варна ще бъдат достъпни офертите на фирмите, които участват в конкурса за два нови мултифункционални патрулни кораба за нуждите на флота. Междуведомствена комисия ще започне да разглежда офертите на корабостроителните фирми, каза командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев преди представяне на анализа за подготовката на бойния флот през миналата година.

На отчетно събрание присъства зам.-началникът на отбараната вицеадмирал Емил Ефтимов. Според решението на МС от 2016 г. участниците в конкурса за нови кораби са седем. Сред тях са две фирми от Германия, по една от Испания, Франция, България, Холандия и Италия, уточни командирът на ВМС.

"Обстановката в Черно море е нормална. Не е прецедент присъствието на американски кораби на наши съюзници в Черно море. Ние работим заедно. Проведе се планомерна подготовка. Тези визити са резултат на много внимателно планиране, анализ. Работим в колективен формат и използваме всяка възможност, за да развиваме и усъвършенстваме нашите способности, каза вицеадмирал Ефтимов.

К.д.п. Никифор Герчев, който е председател на доброволческата организация за морско търсене и спасяване „Булсар”, направи дарение на Хидрографска служба и аварийно спасителния отряд на Военноморските сили -ценни атласи на световните океани от 70 г. на миналия век, които са руско издание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България