Отвлеченият Адриан се върна след 11 дни в плен (обзор)

С часове разпитват 25-годишния младеж

Бащата: Похитителите водеха толерантна комуникация със SMS-и

Адриан Златков, син на собственика на автокъща “Софавто” Тони Златков, се прибра у дома невредим след 11 дни в плен. 25-годишният младеж е жив и здрав - не е бил тормозен от похитителите. По неофициална информация за живота му е бил поискан откуп от 3 млн. лв., но сумата се оказала непосилна за семейството и били платени малко над 1 млн. лв.

Както писа “Труд”, отвличането бе извършено на 30 август около 9,30 ч край гробищата на софийското село Герман. Адриан, който е служител в бащината фирма, живее с родителите си в луксозната вила “Магнолия”. По това време отивал на работа със своя “Мерцедес” S-класа. Бандитите го чакали, облечени като полицаи и го спрели за проверка. Натоварили го своята крадена “Шкода Фабия” с тъмни стъкла и син буркан. Половин час по-късно подпалили автомобила си край Панчарево и го бутнали в дере.

На втория ден похитителите се свързали със SMS и започнали преговорите за откуп, разказа вчера бащата Тони Златков. В края на миналата седмица полицейски източници съобщиха, че търговецът на скъпи коли е предприел масирани разпродажби, за да събира пари. “Много сме благодарни, че така се развиха нещата. Не е упражнявано насилие. Водеха толерантна комуникация, бях концентриран върху преговорите”, каза Златков-баща. Той едва ли не използва медиите за послание, че е доволен от връщането на сина му у дома, без косъм да падне от главата му. Тони Златков каза още, че не се е стигало до изпращане на доказателства от страна на бандата, че Адриан е жив.

Парите за откупа са били платени в събота, без вчера да стане ясно по какъв начин са предадени. Около 21 ч Адриан бил оставен в дефилето между Пасарел и Кокаляне. По това време имало много коли, които се прибират към София след уикенда. Младежът махнал на стоп, хора спрели и го качили. От техния телефон Адриан се обадил на родителите си, които пристигнали и го взели от бензиностанция в кв. “Горубляне”.

От вчера семейството вече има охрана пред вила “Магнолия”. Тони Златков посочи, че всеки човек би се страхувал, след като преживее подобен кошмар.

Прокуратурата и полицията продължиха и вчера да пазят пълно мълчание по случая. Малко след обаждането на Адриан, районът около селата Панчарево, Герман, Кокаляне и Пасарел е бил блокиран, но без резултат.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право