Отвлечен и бит мъж, набеден за крадец на колело

Снимка: Архив

28-годишен младеж от санданското с. Ново Делчево застава пред съда по обвинение за отвличане и бой на свой съселянин.

Окръжна прокуратура - Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу З.Д. и предстрои насрочване на делото.

З.Д. разбрал, че неизвестен е откраднал от дома на тъста му велосипед. Прегледал записите от охранителните камери на съседи. На тях забелязал крадеца на колелото, който според него по телосложение много приличал на неговия съсед Г.Ч. Решил да го търси, за да се саморазправя с него. Отишъл на традиционния панаир в съседното с. Склаве на 23 май вечерта. Там открил набедения за крадец, издърпал го и го качил в колата си. Потеглил към Ново Делчево, а по пътя го заплашвал, че ще го закара в с. Пирин, където щял да го пребие и да го върже за дърво.

Стигайки селото, заедно с тъста си, З.Д. свалил отвлечения Г.Ч. и го пребил. Мъжът успял ад избяга и да се обади на тол. 112.

Изготвената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е установила, че Г.Ч. има травматични увреждания - контузия в областта на главата, подкожен хематом, палпаторна болезненост в областта на гръдните прешлени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право