Отвориха пътя до "Калотина", но опашката преди пункта е огромна

Обилни снегонавявания затрудниха движението от София към ГКПП "Калотина" на сръбската граница. Заради усложнената зимна обстановка по пътя преди пункта се образува огромна опашка от чакащи автомобили. Пътът беше затворен за почистване още преди обед, а полицията спираше колите около 30 км преди границата. От АПИ съобщиха, че трасето вече е отворено за движение.

Закъсали шофьори съобщиха пред "Фоклус", че колоната от автомобили е близо 27 км. „Има много катастрофи и затова обърнахме и тръгнахме към Олтоманци“, обясни жена. Нейната кола се движи заедно с още 5 автомобила, с които ще търсят бензиностанция, където да се скрият от студа и да получат информация от медиите за ситуацията.

„Звъняхме и на полицията, и на 112, и не се свързахме“, заяви тя и подчерта, че от 9.00 часа сутринта е чакала на 30 км. от Калотина. „Нито има патрули, нито полиция, нито КАТ. Няма кой да ни даде информация, с малко дете сме. Хората се изнервят и е ад на Калотина“, посочи тя.

„На 30 км. от Калотина има полиция, която не допуска колите да вървят нагоре“, потвърди жената. По думите й на пункта има много тирове, автобуси и леки коли, които изчакват. „Тръгнали сме към Олтоманци, имаме информация, че е затворено, но не знаем дали е вярно. В понеделник сме на работа и трябва да тръгнем, пътуваме за Германия“, каза още тя.

Около 15.30 ч. от пътната агенция съобщиха, че движението на всички автомобили по път I-8 София - Калотина е възстановено.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България