„отГОворните“ от Горна Оряховица се включват в кампанията на Омбудсмана „Великден за всеки“

Младежите от кауза „отГОворните“ в Горна Оряховица се присъединяват към третото издание на националната кампания „Великден за всеки“ - „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Те ще бъдат доброволци в събирането на храна за възрастни хора, което ще се проведе на 23, 24 и 25 март и 30 и 31 март и 1 април в Горна Оряховица. В тези дни между 18:00 и 20:00 ч. в магазините на „Кауфланд“ и „Лидл“ всеки гражданин ще може да остави продукти, които да бъдат дарени на нуждаещи се възрастни хора в навечерието на християнския празник.

В кампанията ще се приемат пакетирани ориз, леща, боб, брашно, олио, макарони, бисквити и сухи пасти, шоколадови изделия, захар и консерви.

Разпределянето на събраните хранителни продукти ще се извърши съвместно с Домашния социален патронаж в Горна Оряховица, който обслужва 320 души в общината.

„отГОворните“ канят и повече техни връстници да се включат в инициативата. Освен дарители на храна, те могат да бъдат и доброволци в организирането на акцията на местно ниво. Всеки желаещ да се включи, може да се свърже с „отГОворните“ през фейсбук-страницата им като остави имената си и телефонен номер за връзка.

В третото издание на „Великден за всеки“ отново ще се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. В предишните две издания, кампанията събра близо 1 млн. лева и тонове храна, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.

Паричните дарения се набират чрез:

Банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF

SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС

Оn-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg

Информация за кампанията можете да намерите на сайта на Омбудсмана: www.ombudsman.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България