„отГОворните“ събраха над 30 доброволци за почистване на пътя към хижа Божур в Горна Оряховица

30 човека събраха над 20 чувала с боклук при почистването на пътя към хижа Божур в Горна Оряховица, което младежите от кауза „отГОворните“ организираха. Инициативата е част от националната кампания "ФАС OFF" или "Да поставим боклука на мястото му", която цели да се справи със замърсяването на обществените пространства като плажове, паркове и екопътеки.

„Основната идея е да си почистим пътеките и района около хижа Божур и да ни е приятно лятото, да идваме тук да си спортуваме, да отдъхваме“, каза Даниел Божанков от „отГОворните“. Той подчерта, че всичкия събран отпадък е хвърлен в природата от хората и затова се надява чрез кампанията да изпратят послание за запазване на чистотата. „Трябва ние да предприемем нещо, а не да чакаме все на някой друг или да казваме това трябва да се направи, онова трябва да се свърши и да сочим кой да го направи. В крайна сметка ние сме хората, ние сме държавата, в наши ръце е да живеем в чисти населени места“, каза Божанков.

Това е поредното почистване, което „отГОворните“ организират през настоящата година. Идеята на младите хора е кампаниите за почистване да станат периодични, всеобхватни и да съдействат за екологичното образование на подрастващите, за формиране екологично мислене, привличане на съмишленици за общото благо, формиране на отговорност и ангажираност за опазване и съхраняване на Горна Оряховица.

Акцията завърши на поляната през хижа Божур, където доброволците прекараха остатъка от слънчевия ден в игри и забавления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони