„ОтГОворните“ ще показват добрия пример на младежите от Горна Оряховица

Своята кауза „отГОворните“ обявиха група инициативни младежи от Горна Оряховица. Те ще показват добрия пример на своите връстници.

„Всеки ден сме свидетели как у всички поколения се проявява апатия към случващото се, към нашия общ живот и към ежедневието на града и държавата, в които живеем. Виждаме как младите бягат към надеждата за по-добра кариера в големите градове. Свидетели сме как отказват да участват в обществения живот. Усещаме подмяната на морални ценности като доброта, искреност, милосърдие с пошлост, първичност, агресия. Всичко това води до усещането за безизходица пред цялото поколение на младите“, обясни причините за създаването на „отГОворните“ Даниел Божанков. Той обяви разбиването на този омагьосан кръг в Горна Оряховица. „Младите са силни, раждат идеи, могат да работят здраво за мечтите си и за каузите, в които вярват. Само им трябва малко стимул и опора. Затова си казахме, че е време да създадем тази опора“, допълни Божанков.

„отГОворните“ са група млади хора от град Горна Оряховица, които искат да постигнат щастлив живот в своя град. Обединен са от виждането си, че градът им може да се промени към по-добро, ако хората повярват в тази кауза.

Кауза „Отговорните“ има за цел да пробужда младите хора на Горна Оряховица и да ги прави съпричастни с живота и бъдещето на града.

„Ние ще избягаме от политиката на всяка цена. Нашата идеология е добрият живот в Горна Оряховица. Оставаме в гражданския сектор, но няма да спестим нищо на властта“, обявиха още създателите при основаването на „отГОворните“.

За да постигнат своята мисия, те ще покажат на връстниците си чрез своя личен и житейски пример, че в Горна Оряховица може да постигнат мечтите си. „отГОворните“ ще канят вдъхновяващи българи от всички сфери на обществения живот, за да вдъхнат кураж на младите хора. Каузата залага и на обучения и тренинги, както и на създаването на мрежа от идейни хора, които си помагат, споделят способностите си, преодоляват заедно трудностите и вървят напред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони