Отиде си един от най-големите лекари

Един от марковите спортни лекари си отиде от този свят. Д-р Павел Филипов издъхна в болница, след като му е била направена спешна операция в областта на стомаха.

Специалистът е истинска легенда на ЦСКА. При неговите ръце са се лекували няколко поколения „червени“ звезди, водени от най-големия - Христо Стоичков.

Д-р Филипов работи в ЦСКА от 1971 година, когато започва във волейболния и баскетболния тим. По покана на легендарния ръководител Никола Миланов-Чопъра се съгласява да работи и във футболния отбор. С Аспарух Никодимов и Димитър Пенев начело на тима, д-р Филипов се грижи за звездите на ЦСКА при паметните победи над „Нотингам“, „Реал Сосиедад“, „Ливърпул“ и „Монако“. Остава в отбора и при следващото поколение, стигнало до полуфинал за КНК с „Барселона“. Работеше в щаба и при спечелването на последния трофей – купата на България през 2016 г.

Освен че беше до гроб „червен“ Филипов работи за „Литекс“ и за последно в „Локомотив“ (Сф). Синът му му Филип е един от героите, спечелили последния шампионски дубъл на ЦСКА през 1997 година. Сърцатият бранител дори бе на вечното дерби с „Левски“ в събота с червено шалче на врата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ