Отказаха домашен арест на трафикант на бременни жени

Съд

Обвинен в трафик на бременни жени мъж от Айтос ще стои в ареста до насрочването на процес срещу него. Това реши Варненският окръжен съд, който потвърди определението на районния за задържане под стража на Х. Тахир.

Самият той помоли магистратите да го пуснат под домашен арест, а защитата му изтъкна, че имал постоянен адрес в Айтос, макар че пребивавал продължително време в Гърция. Именно до южната ни съседка Тахир возел и превеждал през границата бременни жени, които продавали новородените си бебета.

За това свидетелствали пред прокуратурата няколко негови "клиентки". Властите у нас издирвали Тахир от октомври 2014 г., включително и чрез Европейска заповед за арест. Трафикантът паднал в капана на 26 септември, когато бил заловен в Бургас. Малко преди това се прибрал от Гърция, където многократно сменял квартири, без да си прави адресна регистрация.

Заради този факт съдът прецени, че има риск Тахир да се укрие, ако бъде пуснат на свобода. За престъплението, в което той е обвинен, законът предвижда от 5 до 12 г. затвор  и от 20 000 до 50 000 лв. глоба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право