Отказаха на осъдена за цигари без бандерол да излезе предсрочно от затвора

Окръжният съд в Сливен остави без уважение молбата на лишена от свобода да напусне предсрочно затвора, където изтърпява 6-месечна присъда, съобщиха от съда.

Затворничката поискала през остатъка от 1 месец и 18 дни от наложената й присъда да бъде на свобода, тъй като е излежала повече от половината си наказание. Освен това била трудоустроена, имала и заболявания.

Жената, родом от Варна, била заловена с цигари без бандерол на стойност 2 505 лева, за което получила условна присъда. По време на изпитателния срок полицията я задържала отново за същото престъпление, този път с контрабандни цигари за 1 260,40 лева. За да бъде приведена в сливенския женски затвор, е била обявена за общодържавно издирване. Във връзка с искането й да излезе предсрочно на свобода обаче са събрани доказателства, че тя не се е поправила. Определя се като личност с изграден криминогенен модел на поведение, съществува висока степен на риск да извърши отново престъпление - това са част от мотивите, с които молбата й е била отхвърлена.

Лишените от свобода в България получиха правото сами да подават молби за предсрочното си освобождаване с промени в закона от края на февруари.  До тогава това ставаше само по предложение на специални комисии към затворите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право