Отказаха свобода на ветеринар, въдил дрога

Препоръчана му е ортопедична възглавница в ареста

Ветеринарният доктор Красен Крумов/32г./ от Шумен поиска да бъде пуснат от ареста по здравословни причини, но получи отказ от Окръжния съд в Шумен. Мотивът на ветеринаря и вече бивш служител на Агенцията по безопасност на храните, който беше засечен, че отглежда и суши канабис, бил здравословен.

Имал увреждане на шийни прешлени, както и възпалено ухо. След скенер назначената медицинска експертиза заключила, че може да се лекува в условията на ареста с назначените му лекарства. Все пак му била препоръчана ортопедична възглавница за шийната дископатия. Той има право да обжалва отказа за пускане от ареста на магистратите пред Апелативния съд във Варна.

Както "Труд" писа, в началото на октомври м.г. докторът беше изловен, че е превърнал къща в шуменския кв."Дивдядово" в сушилня за канабис. Там бяха открити 80 кг. суха листна маса. Бил засял и нива в трудно достъпна местност в землището на село Янково, откъдето криминалисти ожънаха 51 растения, някои с ръст близо 4 м. Докторът бил инспектор в Агенцията по безопасност на храните в Шумен, но беше освободен ден след лъсване на скандалното му хоби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право