Откраднаха дъските от новите пейки във видинския парк „Владикина бахча“

Само броени дни, след като Община Видин постави нови пейки и ремонтира счупените в парк „Владикина бахча“, недобросъвестни граждани посегнаха върху придобивките. Вчера сутринта едно от най-любимите места за отдих на видинчани осъмна с две пейки, от които е останала само конструкцията, с откраднати дъски от поправените наскоро и опит за демонтиране на новите кошчета за битови отпадъци, съобщиха от общината.

Хора, които често посещават парка, за да почиват или придружават децата си на площадките за игра, разказват, че неведнъж стават свидетели на подобни вандалски прояви. От съоръженията на детските площадки също се крадат материали и гражданите дори сами поправят щетите с подръчни средства.

Общо 15 са поставените неотдавна от Община Видин пейки в парк „Владикина бахча“, 16 - възстановените стари пейки и 20 - новите кошчета за отпадъци.

Служители от Общинския контролен инспекторат огледаха и установиха щетите, направени в алеята, която е успоредна на територията на бившия басейн и лятното кино. Предприемат се ефективни действия за установяване на нарушителите, съвместно с Областната дирекция на МВР, както и за допълнителни превантивни мерки. Проблем се оказва също преминаването на моторни превозни средства по същата алея, управлявани от безотговорни водачи. В близост са разположени няколко детски площадки и опасността от инциденти е голяма.

Кметът Огнян Ценков за пореден път апелира към гражданите на Видин да пазят новоизграденото и направените с много усилия и ресурс придобивки, защото те са в полза на всички хора. Той заяви, че действията от страна на отговорните институции към нарушителите на общинско имущество ще бъдат безкомпромисни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони