Откраднаха и тоалетните чинии от читалище след основен ремонт

Седалка за тоалетна чиния от карбонови нишки - $250

Тоалетните чинии с казанчетата, плафониерите за осветление, бравите, дръжките, дори патроните на току-що поставени ПВЦ-врати са били откраднати от читалището в сливенското с. Тополчане. Сигнал за наглата кражба е подаден от кмета на селото около 16 ч. на 15 март – съобщиха от полицията в Сливен.

Всички вещи са били съвсем нови, все още неизползвани. Основният ремонт на читалището току-що завършил, чакали да бъдат издадени документите за приключването му, служителите още не били приключили с почистването след строителните дейности. „Получихме информация за кражбата десетина минути, след като извършителите напуснали читалището. Обадих се на полицията и те веднага се отзоваха” – разказа кметът Петър Илиев.

Местни жители и служителите на реда тръгнали по горещи следи. Източници на „Труд” съобщиха, че вече имало установени заподозрени лица. Те не били нито бедни, нито на социални помощи. „Аз лично искам да изкажа голяма благодарност на полицаите от участък „Петолъчката”, който отговаря за нас. Всички случаи досега са разкрити. Много им е напрегнато, вдигаме ги и посреднощ, но идват веднага” – каза още кметът.

Тополчане е сред най-големите сливенски села, с над 3 хил.души.

Читалището развива разнородна дейност, има самодейни състави. Ремонтът на сградата бе дълго чакан от местните жители. Подобна кражба – на ново обзавеждане и ново санитарно оборудване е регистрирана в Сливенска област само веднъж досега. Преди 7-8 години изчезнаха тоалетните чинии, кабелите от нова ел.инсталация бяха изскубани, бяха откраднати и други съвсев нови вещи от старчески дом на Сливенските минерални бани.

Старческият дом бе по проект на общината и частна лекарска фондация, парите дойдоха от Европа по „Красива България”. Бе извършен основен ремонт на 3-4-етажната сграда, но тя никога не отвори врати заради пропуски в проектирането. А оборудването й мистериозно „се изпари”, крадците не са установени и до днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони