Откраднаха кучетата на жена, тя плати 2000 лв. откуп

Откуп за кучета - безпрецедентна кражба на домашни любимци от автомобил, паркиран в столичен мол завърши със среднощни обиколки в покрайнинитe на София и плащане на откуп. В крайна сметка трите кучета порода Чихуахуа бяха върнати на собственичката им след платено възнаграждение от 2000 лева. Повече в репортажа на Цвета Младенова.

"Бяхме на разходка с моите три любими кучета и след разходката реших да мина да напазарувам в един столичен мол. За не повече от 15 минути си оставах колата на паркинга, върнах се, бързах да изляза от Мола, тръгнах си към вкъщи. В един момент ми се стори прекалено тихо, обърнах се отзад и видях колата празна', разказва потърпевшата Данина Ал-Мусауи пред БНТ.

Късно вечерта тя получава обаждане. Взима най-добрата си приятелка и парите за откуп. По телефона са инструктирани да карат по "Цариградско шосе" в посока Пловдив и да не прекъсват разговора - точно като във филмов екшън. Трябва да спрат на конкретна бензиностанция и там да поискат бял плик, в който да сложат парите.

"Отидохме, поискаме бял плик, питахме накъде да продължим, каза да продължим към Горубляне, към светофарите. Стигнахме почти до там, каза че има реклама на пътя там до нея има дърво, на което дърво има завързан бял парцал. Да отидем до дървото, че там е кашона, в който са кучетата. Когато стигнахме до там, той каза че там са само 2 от кучетата - да оставим под дървото парите и след това, когато види, че всичко е точно, ще ни върне и третото куче, разказва Данина.

Следва обикаляне из софийските покрайнини. Когато почти изпадат в истерия от страх, похитителите посочват къде е скрит последният заложник. От полицията обаче вече не възлагат големи надежди да стигнат до крадците. Обясниха, че са очаквали да бъдат предупредени, за да заложат капан на похитителите.

"Аз не мисля, че това беше начинът за действие, защото така реално хората, които са извършили това деяние, което можем да квалифицираме като кражба, няма да понесат никаква отговорност, от което следва, че те утре пак могат да направят същото нещо", заявява комисар Ани Петрова - началник на 7-мо РУП.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България