Откраднаха предисторията на Хари Потър

Предисторията на книгата за младия вълшебник Хари Потър, собственоръчно написана от знаменитата британска писателка Джоан Роулинг върху пощенска картичка, беше открадната в Бирмингам.

Това се казва в съобщение на полицията в графство Западен Мидландс, предаде БНТ. "Единствените хора, които могат да купят уникалния ръкопис, са запалените фенове на Хари Потър. Ние се обръщаме към всички, които видят или на които предложат откраднатата вещ, да се обадят в полицията", призова населението полицейският служител Пол Джонси.

За това какво ще съдържат книгите за Хари Потър Роулинг написа с дребен почерк на двете страни на пощенската картичка с формат А5 /15 на 21 сантиметра. В текста, съдържащ 800 думи, се разказва за трите години, предшестващи раждането на Хари Потър. Герои на краткия разказ се явяват двама тийнейджъри - бъдещият баща на Потър - Джеймс и неговият най-добър приятел Сириус Блек.

По информация на следователите през 2008 година този ръкопис е бил продаден за 25 хиляди британски лири на благотворителен търг. Предполага се, че той е бил откраднат от собственика му в периода 13-24 април тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл