Откриват изложбата "Преподаватели и студенти" в Балабановата къща в Пловдив

Изложба "Преподаватели и студенти" ще се открие тази сряда от 18 часа в залите на първия етаж на Балабановата къща в Стария град в Пловдив. Експозицията включва произведения на преподаватели и студенти от АМТИИ (Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство) и представя съвременните тенденции в отделни видове изкуства, кореспонденцията между различните специалности във факултет "Изобразително изкуство", както и индивидуалните почерци на творците. Изявата също така дава възможност за съпоставителен план между различни художествени генерации, намерения и търсения.

Факултет "Изобразително изкуство" в АМТИИ в Пловдив е създаден в началото на 2011 г. в резултат от разрасналия се капацитет на едноименната катедра "Изобразително изкуство". Понастоящем във факултета са катедрите "Изящни изкуства" и "Приложни изкуства", а преподаватели са представителни имена в съвременното българско изкуство, изкуствоведи и хабилитирани специалисти в различни видове визуални практики. Във факултета се подготвят висококвалифицирани специалисти в бакалавърските и магистърските програми "Живопис", "Графика", "Скулптура", "Рисунка", "Фотография", "Моден дизайн", "Графичен дизайн", "Църковна живопис", "Мултимедийно изкуство" и "Сценография".

Изложбата "Преподаватели и студенти" се осъществява с любезното домакинство на Общински институт "Старинен Пловдив" и ще продължи до 25 юни.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България