Откриват първото по рода си изложение „Есенен фермерски пазар – Свищов”

Първото по рода си изложение „Есенен фермерски пазар – Свищов” ще бъде открито на 6-ти октомври от 11 ч. на площад „Алеко” в крайдунавския град. Събитието е под надслов „Изберете здравословната храна!“, а организатори са Стопанска академия, катедра „Аграрна икономика”, Община Свищов, Българска асоциация „Биопродукти”, Фондация за околна среда и земеделие и Фондация за биологично земеделие „Биоселена”.

В рамките на изложението ще се проведе и кръгла маса на тема: „Потенциал за развитие на фермерските пазари в България“, която ще започне от 14,00 ч. в заседателната зала на Ректората на СА. Тематичните направления във форума са „Теоретико-практически аспекти на изграждането и функционирането на фермерските пазари”; „Икономически и социални предизвикателства при реализацията на селскостопански продукти”, „Съвременни тенденции в развитието на регионалните фермерски пазари”.

Събитията са част от дейностите по Проект 8-2017 „Възможности и модели за функциониране на регионални фермерски пазари” към Института за научни изследвания към Стопанска академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони