Открита е банковата сметка за дарения за Хитрино

В деня на национален траур областният управител на Шумен Донка Иванова изказва своите съболезнования на близките на загиналите при тежкия инцидент в Хитрино.

"Благодарим на всички граждани и фирми, които се обаждат в Областния кризисен щаб с готовност да помогнат със стоки от първа необходимост и дрехи, както и да се включат в доброволческите акции за разчистване и възстановяване на щетите в Хитрино", посочват от областната управа.

За по-добра организация и ефективност призоваваме всички да се обръщат към Областния щаб за защита на населението при бедствия, който координира всички действия за подпомагане на пострадалите жители на Хитрино, призовават от там. Телефон за връзка 0885 921 778.

Кметът на община Шумен Любомир Христов, който от събота е на мястото на трагедията в Хитрино също изказа съболезнования: „Позволете ми да споделя своята дълбока съпричастност към огромната мъка на близките и на техните семейства. Скърбим заедно с вас за жертвите. Поклон пред светлата им памет! Оставаме с надеждата, че тежко пострадалите хора, които в момента са на лечение, ще се възстановят по-бързо. Бих искал да ви уверя, че община Шумен ще продължи да оказва активна подкрепа и съдействие в тези трудни за вас дни“.

От днес е открита банкова сметка за дарения на Община Хитрино. Призоваваме всеки, който има възможност, да помогне за възстановяване на щетите.

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

"ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България