Откриха петата сесия на 44-ия парламент

Новата сесия на Народното събрание беше открита с химна на Република България и химна на Европейския съюз. Очаква се политическите сили да започнат новия сезон с декларации.

В програмата е и ратификация на Спогодбата между Република България и Кралство Саудитска Арабия за избягване на двойното данъчно облагане по отношение на данъците върху доходите и предотвратяване на отклонението от данъчно облагане.

"Нека в началото на новия политически сезон да си припомним призива на Петко Славейков - да се покажем като народ, вечно съединен", заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на днешното извънредно заседание на Народното събрание.

„Нека в началото на новия политически сезон си пожелаем конструктивна работа и единодействие по важните за страната ни въпроси. Само след няколко дни за пореден път ще отбележим една от най-значимите дати в нашата история – Съединението на Източна Румелия с Княжество България. Не трябва да забравяме, че този акт на обединение успява, защото е общобългарско дело и в неговата защита всички са единни“, каза още Караянчева.

Тя посочи, че Съединението е сред събитията в нашата история, когато между политическите сили няма разногласия и всички го подкрепят, защото осъзнават значението му за бъдещата българска държава.

„Това е пример както за държавническо мислене и поведение на политиците, така и за сплотеност на нацията. Нека днес си припомним призива на Петко Славейков – да се покажем като народ, вечно съединен и да търсим съгласие в името на България. Гражданите очакват от нас отговорни, бързи и точни решения за проблемите на обществото. Длъжни сме да приемем качествено, устойчиво и модерно законодателство. Дебатите и сблъсъкът на мнения са необходими и трябва да присъстват в пленарна зала, когато отстояваме своите политики за това кое решение е полезно и работещо. Надявам се през новия сезон както опозицията, така и управляващите да бъдем диалогични и продуктивни“, заяви Караянчева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика