Открити са нарушения за обществените поръчки при "Колодрума" в Пловдив

Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) е установила куп сериозни нарушения за Закона за обществените поръчки от страна на Община Пловдив и при изграждането на спортната зала "Колодрума" в града под тепетата, твърдят от местната централа на Патриотичния фронт.

Данните от проверката на АДФИ ще бъдат оповестени от народния представител от Патриотичния фронт Борис Ячев и от общински съветници на ПФ на специална пресконференция в Пловдив в понеделник от 11 часа. Борис Ячев и съпартиецът му в парламента Валентин Касабов внесоха още преди една година сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с необоснованото според тях поскъпване с няколко пъти на многофункционалната спортна зала "Колодрума" в Пловдив.

Брифингът на "патриотите" е насрочен 2 часа и половина преди заседанието в Окръжния съд в Пловдив, на което ще бъде гледано искането на Софийска градска прокуратура за отстраняването на кмета Иван Тотев от поста му заради това, че е ощетил общината с 1 млн.лв. покрай обществената поръчка за изграждането на новия зоопарк край гребния канал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България