Открит урок за грижата за кучетата зарадва великотърновски третокласници

Открит урок за грижата за домашните и безстопанствените кучета зарадва третокласници от Основно училище „Патриарх Евтимий“ във Велико Търново. Организатори на инициатива бяха доброволци от фондация „Приятели на животните ВТ“, с подкрепата на Общината.

Пред малчуганите Анастасия и Цветелина от неправителствената организцаия разказаха житейски истории, показващи, че все повече хора от Велико Търново и дори от други градове помагат на бездомните животни и на Общинския приют за бездомни кучета, разположен край с. Шемшево. Чрез фондацията доброволците осигуряват храна, ваксини, играчки за животните, а два пъти в месеца ходят до приюта и разхождат шаровците.

Община Велико Търново подкрепя инициативите на „Приятели на животните ВТ“ – за поредна година, в партньорство с Общинската агенция по туризъм“, фондацията ще има специална къщичка на Коледния базар, в която ще се предлагат най-различни сувенири, календари, играчки и пособия за домашните любимци. Събраните средства се използват за кастрация на бездомни котки, лечение на пострадали животни, както и за закупуване на храна и ваксини за кучетата в приюта. Всеки, който желае, може да дари хранителни продукти, одеяла или завивки, които вече не използва.

Гост на открития урок беше заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Приютът край село Шемшево отваря врати в края на 2015 година, а оттогава досега над 380 четириноги вече са намерил своя дом.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България